OSMANİYE / MERKEZ - 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu

Mrt

Okulumuz Rehberlik Servisinin düzenlemiş olduğu Akran Zorbalığı Afiş Yarışmasında sınıf bazında birinci olan 2-D , 3-C ve 4-H sınıflarını tebrik ediyoruz.Tüm sınıflarımızın hazırlamış olduğu afişler okul bahçemizde sergilendi.Bu anlamlı farkındalık etkinliği için öncelikle Rehberlik Servisimize,dereceye giren öğrencilerimize ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Afet ve Acil Durum Tatbikatı yapılarak öğrencilerde farkındalık oluşması amaçlanmıştır.

Ock

Öğrencilerimiz 2023-2024 öğretim yılı birinci dönemde yapılan etkinliklerde birinci seçilenlerin ödülleri okul müdürü Oğuz KARA  tarafından verildi. Öğrenciler karnelerini öğretmenlerden alarak yarıyıl  tatiline gittiler.

Ock

2023-2024 öğretim yılı birinci döneminin son haftasında öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan gelişimlerini sağlamak amacıyla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" okulumuzda uygulanmıştır.

Ock

Okulumuzda 4/A ve 4/H sınıflarında Sağlık İçin Farkındalık Becerileri ve Oyunları e Twinning projesi yapılmaktadır. Öğrencilerimizin 21.yüzyıl becerilerini, eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirmek amaçlanmaktadır.  Projenin amacı, dikkat, konsantrasyon ve duyguları yönetmek için Farkındalığı kullanmanın yararlı bir araç olarak kullanılması ve sınıfta farklı oyunlar kullanarak öğrencilerin öz ifade ve bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimini iyileştirmektir.

Projenin hedefleri iletişim ve başarı motivasyonu alanında yönetim becerilerinin geliştirilmesi, Dikkat, konsantrasyon ve duyguları yönetmek için Farkındalığın teorik ve pratik temellerinin iyileştirilmesi, sınıfta çeşitli egzersizlerin yapılmasının öğrencilerin dikkatlerini toplama, odaklanma ve farkında olma yeteneklerini geliştirmek ve kişisel gelişimlerini teşvik etmek için iyileştirilmesi, öğrencilerin öz ifade ve bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini iyileştirmek için sınıfta farklı oyunların geliştirilmesi ve kullanılmasıdır.

Ara

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi  yapmak üzere Şanlıurfa ili Harran Üniversitesinde Dr. Öğretim üyesi Adem NECİP bey okulumuza gelerek öğrencilerimize "Motivasyon, Başarı, Engel ve Çareler" başlıklı söyleşi yapmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ara