OSMANİYE / MERKEZ - 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu

Ara

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi  yapmak üzere Şanlıurfa ili Harran Üniversitesinde Dr. Öğretim üyesi Adem NECİP bey okulumuza gelerek öğrencilerimize "Motivasyon, Başarı, Engel ve Çareler" başlıklı söyleşi yapmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Kas

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Haftanın Sözü" projesi ile öğrencilere temel insani değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve onların davranışa dönüştürülmesi, toplumsal değerlerin uygun okul ortamında geliştirilmesi ve pekiştirilmesi, kültürel kodların güçlendirilmesi, akademik bilgi ve gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış olmak, başarıyı artırmak, öğrencinin düşünme, karar verme ve özgüven kazanmasına katkı sağlamak, ulusal ve manevi değerler bilincine sahip nesiller yetiştirmek, sorumluluk duygularının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Kas

31.10.2023  Salı günü günü Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi'nden; Türkiye eTwinning Koordinatörü Sayın Mehmet Fatih DÖĞER, İçerik ve Eğitim Sorumlusu Sayın Ertan KOCABAŞ ve eTwinning Finansal Koordinatörü Sayın Faruk GÜMÜŞ ilimizi ziyaret ettiler.

Okulumuzun yürüttüğü eTwinning proje çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Türkiye eTwinning Koordinatörü Sayın Mehmet Fatih DÖĞER, ilimizin projeleri başarılı bir şekilde yürütülmesi sonucunda kazanılan Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ödüllerine vurgu yaptı. Bu çalışmaların değerine dikkat çeken  İçerik ve Eğitim Sorumlusu Sayın Ertan KOCABAŞ, Osmaniye’yi çok iyi şekilde temsil ettiğimizi dile getirdi. Ziyaret sonrasında projeleri ile başarı ile gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilere hediyeler verdi.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bunun 101 pare top atışıyla kutlanması aynı gün meclis tarafından kararlaştırılmıştır. Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.

Türk halkı için Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan birisidir. Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunun kaldırılması amacıyla yeni bir yönetim biçiminin belirlenmesi şarttı. Mustafa Kemal ve arkadaşları yaptıkları çalışmalar sonucu Türkiye'ye yakışır yönetim şeklinin cumhuriyet olduğuna karar verdi. Nihayetinde 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi.

Bizler de Cumhuriyeti 100.yılında coşkuyla kutladık.

Ekm

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1989 yılında, “Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olarak 13 Ekim gününü ilan etti. Her yıl, bu özel günde düzenlenen faaliyetlerle Dünya genelinde, afet risklerinin tespiti ve azaltması konusunda farkındalık oluşturuluyor.

Tem

2022-2023 öğretim yılında okulumuzda gerçekleştirilen eTwinning projelerine Avrupa Kalite Etiketi aldık. Ayrıca  İspanya da yapılan değerlendirmede Library Festival projesi Ulusal ödüller kategorisinde 1. olmuştur.

May

“80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu”, 2023-2024 eTwinning Okul Etiketi ile ödüllendirildi.